01/08/2019

A Fitek elindítja az InvoiceGate.com európai e-számla portált

A Fitek elindította az InvoiceGate.com európai e-számla portálját, amely lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára, hogy egyszerűen és átlátható módon küldjenek és fogadjanak e-számlákat. Az e-számla portál egy modern megjelenéssel rendelkező, technológiailag fejlett platform. A platform lehetővé teszi, hogy a felhasználó e-számlákat küldjön és fogadjon helyben és az európai PEPPOL hálózaton. Az e-számla portált 2019 júniusában indították el Észtországban.

Mait Sooaru, a Fitek Group igazgatója elmondta: „Minden vállalkozás számára egyszerűvé tesszük az e-számlák küldését és fogadását. Észtországban kezdjük, majd más balti államokban, utána Észak- és Közép-Európában fogunk terjeszkedni. Célunk az, hogy egy éven belül lefedjük Európa nagy részét, és erősítsük az InvoiceGate.com ismertségét.”

Ennek az innovatív környezetnek a fejlesztése kiterjedt és a fogyasztók széles körére irányul egész Európában. A projektet az Európai Unió is elismerte, és a nagy presztízsű Európai Összekapcsolódási Képesség (CEF) támogatásban részesült, amely kulcsfontosságú uniós finanszírozási eszköz a növekedés, a foglalkoztatás és a versenyképesség előmozdításához a célzott infrastrukturális beruházások révén. A Fitek alkalmazása volt az egyetlen ilyen típusú sikeres projekt.

CEF

A CEF olyan projekteket finanszíroz, amelyek új kapcsolatokat teremtenek Európa energia-, közlekedési és digitális hálózataiban. Célja, hogy az európai gazdaság környezetbarátabbá váljon a különböző fenntartható közlekedési módok, gyors szélessávú összeköttetések és a megújuló energia támogatása révén, összhangban az Európa 2020 stratégiával.

Fitek Group

A Fitek Group pénzügyi technológiai megoldásokkal foglalkozó vállalat, amely Észtországban, Lettországban, Litvániában, az Egyesült Királyságban, Szlovákiában, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában működik. A Fitek Group a belga Unified Post vállalat része. A Fitek Csoport 280 embert foglalkoztat, és 2018-as forgalma 21,5 millió eurót tett ki.

Nothing found.